Κάντε την δική σας ερώτηση...

Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας εδώ.

O εκπρόσωπός μας βρίσκεται στη διάθεσή σας, Δευτέρα με Παρασκευή 09:00 - 16:00.

- Γιατί η θέρμανση μαρμάρου είναι οικονομική και φιλική προς το περιβάλλον;

Η επιτοίχια θέρμανση μαρμάρου είναι φιλική προς το περιβάλλον για τους εξής λόγους:

 1. Στην κατασκευή τους καταναλώνεται ελάχιστη ενέργεια και  δημιουργούνται  ελάχιστοι ρύποι  διότι το μεγαλύτερο κομμάτι του σώματος είναι από φυσικό προϊόν (μάρμαρο ή γρανίτη).
 2. Η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στον  τόπο χρήσης δεν παράγει ρύπους.Τα θερμαντικά σώματα μαρμάρου μπορούν βέβαια να τροφοδοτηθούν και απευθείας με ρεύμα από ΑΠΕ.
 3. Τα σώματα έχουν πάρα πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής ώστε να μην επιβαρύνουν το περιβάλλον λόγω  μιας αναγκαίας ανακύκλωσης μετά από μικρό χρονικό διάστημα.
 4. Δεν ρυπαίνουν την ατμόσφαιρα με προϊόντα καύσης.

Επιπλέον:

 1. Ο συντελεστής απόδοσης πλησιάζει το 100% (99,9%) διότι πρόκειται για άμεση μετατροπή ηλεκτρικής ενέργειας σε θερμότητα και μάλιστα η μετατροπή γίνεται μέσα στον προς θέρμανση χώρο.
 2. Η θέρμανση με υπέρυθρη ακτινοβολία εξ’ ορισμού και επιστημονικώς αποδεδειγμένα μετατρέπεται σε θερμότητα μόνο κατά την επαφή με στερεό σώμα. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι τα δομικά στοιχεία (τοιχοποιίες) απορροφούν μεγάλο μέρος της θερμότητας αυτής. Ως αποτέλεσμα αυτού η φέρουσα ξηρή μόνωση, ( τοιχοποιία) στεγνώνει διώχνοντας την υγρασία έως και 30% προς τα έξω. Δηλαδή αύξηση του πάχους της τοιχοποιίας που λειτουργεί ως μονωτικό μέσο κατά 30%. Τεράστιο πλεονέκτημα.
 3. Εκτός όλων των υπολοίπων σημαντικό είναι η ποιότητα θέρμανσης και η θερμική άνεση που προσφέρει η θέρμανση μαρμάρου. Η υγρασία παραμένει σταθερή χωρίς να υπόκειται η ατμόσφαιρα σε αφύγρανση. Εκ ανατομίας ο άνθρωπος είναι σχεδιασμένος να θερμαίνεται με τον ήλιο και τα μάρμαρα αποτελούν αντιγραφή αυτής της λειτουργίας.

Για αυτό και το ανθρώπινο δέρμα εκλαμβάνει την θερμοκρασία από τα μάρμαρα ως 3 βαθμούς ανώτερης της πραγματικής. Θυμηθείτε τα  Tepidarium* στην αρχαιότητα όπου τοποθετούσαν καυτές πέτρες από τον ήλιο σε εσωτερικούς χώρους για θέρμανση.

* θερμά λουτρά των αρχαίων ρωμαίων

 

● Πόσα χρόνια η Elith δραστηριοποιείται στον χώρο κατασκευής σωμάτων υπέρυθρης θέρμανσης;

Η Elith βρίσκεται κοντά σας 13 χρόνια και συνεχίζει με την ίδια θέληση να σας παρέχει τα προϊόντα της με ποιότητα και αξιοπιστία. Περισσότερα από 7000 νοικοκυριά στην Ευρώπη να έχουν επιλέξει τα σώματα μας για ομοιόμορφη κατανομή της θερμότητας, για ζεστό και πάνω απ' όλα υγιεινό περιβάλλον.

- Μπορώ να προμηθευτώ τα σώματα μαρμάρου απευθείας από το εργοστάσιο, ισχύουν εκπτώσεις και προσφορές σε αυτήν την περίπτωση;

Ναι, μπορείτε να αγοράσετε τα σώματα μαρμάρου και απευθείας από το εργοστάσιο στις περιοχές όπου δεν υπάρχουν επίσημοι εξουσιοδοτημένοι συνεργάτες μας. Η τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας είναι κοινή για όλο το δίκτυο πωλήσεων με εποχιακές προσφορές και ευκολίες πληρωμής. Η εταιρεία Elith με τους συνεργάτες της διασφαλίζει την τελική τιμή στον άμεσα ενδιαφερόμενο. Επικοινωνήστε μαζί μας ή με τον επίσημο συνεργάτη μας στην περιοχή σας.

- Ποιες είναι οι ιδιότητες της υπέρυθρης θέρμανσης και πως αυτές βοηθούν στην καλυτέρευση της ποιότητας του χώρου ;

Τα περισσότερα συμβατικά συστήματα θέρμανσης που χρησιμοποιούν το φυσικό φαινόμενο της συναγωγής, χρησιμοποιούν ως μέσω θέρμανσης τον αέρα και τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος.

Ο τρόπος θέρμανσης αυτός αναγκάζει τον αέρα να στεγνώσει, διότι όσο αυξάνεται η θερμοκρασία του, ο αέρας έχει την τάση να διαστέλλεται με αποτέλεσμα να μειώνεται η υγρασία του . Σε αντιδιαστολή, τα σώματα υπέρυθρης θέρμανσης μαρμάρου χρησιμοποιούν ακτινοβολούμενη θερμότητα για να θερμάνουν το ανθρώπινο σώμα και τα δομικά στοιχεία του χώρου άμεσα. Εν κατακλείδι, η υπέρυθρη θέρμανση μαρμάρου είναι ιδανική  για τον άνθρωπο, και ιδιαίτερα για κάποιον με αναπνευστικά προβλήματα , επειδή δεν ξηραίνει και δεν ιονίζει τον αέρα.

- Ποιό είναι το καλύτερο σημείο τοποθέτησης του θερμαντικού σώματος;

Τα σώματα υπέρυθρης θέρμανσης μαρμάρου ενδείκνυνται να τοποθετούνται σε εσωτερικούς τοίχους όχι απέναντι από ανοίγματα (παράθυρα ή μπαλκονόπορτες).

- Ποιές είναι οι οδηγίες εγκατάστασης για ασφάλεια και απόδοση;

Θα πρέπει να τηρείται η ελάχιστη απόσταση τοποθέτησης από την τοιχοποιία ή από οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο ,σύμφωνα με τις προδιαγραφές που ορίζει ο κατασκευαστής.

Όλα τα απαραίτητα παρελκόμενα για την στήριξη του σώματος θα τα βρείτε στο εσωτερικό της συσκευασίας. Δεν απαιτούνται επιπλέον υλικά για την ασφαλή στήριξη του προϊόντος . Δείτε το εγχειρίδιο τοποθέτησης  για περισσότερες λεπτομέρειες.

- Είναι τα σώματα θέρμανσης μαρμάρου ασφαλέστερα από τα συμβατικά καλοριφέρ;

Τα σώματα υπέρυθρης θέρμανσης μαρμάρου είναι ιδανικά για χρήση σε εσωτερικούς χώρους. Έχουν όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά ασφαλείας και καλής λειτουργίας από τον αναγνωρισμένο ανεξάρτητο οίκο VDE με τα πιο αυστηρά πρότυπα ελέγχου.

Κάθε σώμα φέρει δυο θερμικές ασφάλειες οι όποιες ενεργοποιούνται σε περίπτωση μη ασφαλής λειτουργίας και σας προστατεύουν από κάθε κίνδυνο.

- Η υπέρυθρη ακτινοβολία που εκπέμπουν τα σώματα μαρμάρου, είναι επικίνδυνα για τον άνθρωπο;

Οι περισσότεροι τύποι ακτινοβολίας είναι ασφαλείς για τον άνθρωπο. Η ακτινοβολία είναι ηλεκτρομαγνητικά κύματα που μεταφέρουν την ενέργεια απευθείας μέσα στο χώρο. Με άλλα λόγια  δεν απαιτείται κάποιο μέσο για την διάδοση της θερμότητας , όπως απαιτείται στο φαινόμενο της συναγωγής ή αγωγής.

Μερικά παραδείγματα της θερμικής ακτινοβολίας είναι:

· Η θερμότητα που εκπέμπει ο ήλιος προς τη γη.

· Η θερμότητα που εκπέμπει μια λάμπα.

· Η θερμότητα που εκπέμπει το τζάκι όταν είναι αναμμένο.

Ορισμένες πηγές ακτινοβολίας είναι επιβλαβείς για τον άνθρωπο (όπως οι υπεριώδεις ακτίνες).  Τα θερμαντικά σώματα μαρμάρου δεν παράγουν αυτό το είδος της ακτινοβολίας. Αντίθετα, λειτουργούν στο υπέρυθρο μήκος κύματος Γ κατηγορίας, που επιδρά αποδεδειγμένα θετικά στον άνθρωπο.

- Τι είδους ηλεκτρολογική εγκατάσταση απαιτείται;

Όλες οι καλωδιώσεις πρέπει να τηρούν τους κανονισμούς κατά το Πρότυπο ΕΛΟΤ HD 384.
Πάντα επιβάλλεται ο εγκαταστάτης να εναρμονίζεται και να τηρεί τους κανονισμούς ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων και να είναι αδειούχος ηλεκτρολόγος.

- Πώς μπορεί ένα σώμα μαρμάρου να έχει μικρή διάσταση, χαμηλή ισχύς λειτουργίας και να μπορεί να ζεσταίνει;

Τα σώματα μαρμάρου της Elith είναι σώματα υπέρυθρης θέρμανσης που εκπέμπουν τρισδιάστατα. Λόγω της ειδικής κρυσταλλικής δομής του φυσικού πετρώματος από το οποίο κατασκευάζονται, έχουν την ικανότητα να συσσωρεύουν ενέργεια περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο υλικό. Εκμεταλλεύονται εις το έπακρον την τεχνολογία υπέρυθρης θέρμανσης με αποτέλεσμα την μεγάλη εξοικονόμηση ενεργείας.

- Ποιά πηγή ενέργειας χρησιμοποιούν τα σώματα μαρμάρου για την λειτουργίας τους;

Τα θερμαντικά σώματα μαρμάρου λειτουργούν με συμβατική παροχή 230V. Μπορούν να συνδεθούν σε κοινή πρίζα μέγιστης έντασης ρεύματος 15A.

- Πόσο χρονικό διάστημα απαιτείται για να αρχίσουμε να αισθανόμαστε τη θερμότητα του θερμαντικού σώματος;

Η θερμότητα που εκπέμπεται από το σώμα γίνεται αντιληπτή σε περίπου 15 λεπτά. Το σώμα ανέρχεται στη μέγιστη θερμότητα λειτουργίας του (maxtemp = 100oC) σε 30 έως 40 λεπτά.

- Ποιά είναι η διαφορά των σωμάτων μαρμάρου από τα υπόλοιπα σώματα – panels υπέρυθρης θέρμανσης;

 1. Τα σώματα μαρμάρου είναι τα μοναδικά σώματα υπέρυθρης θέρμανσης που κατασκευάζονται στην Ελλάδα, από 100% φυσική πέτρα (μάρμαρο, γρανίτη). Και μόνο το υλικό τους είναι ικανό να προσφέρει μέγιστη απόδοση. Λόγω της μεγάλης θερμοχωρητικότητας του μπορεί και συσσωρεύει ενέργεια και την αποδίδει τμηματικά στον περιβάλλοντα χώρο. Έτσι, δεν είναι απαραίτητη η συνεχής λειτουργία των σωμάτων για να έχετε κάλυψη σε θέρμανση όλο το  24ωρο.
 2. Επίσης είναι τα μοναδικά σώματα τα οποία εκπέμπουν ενέργεια τρισδιάστατα, και όχι σε δύο διαστάσεις. Σκεφτείτε ότι πίσω από τα σώματα, όταν αυτά λειτουργούν, η θερμοκρασία αγγίζει τους 70 οC.
 3. Τα σώματα μαρμάρου μπορούν και έχουν σχετικά μεγάλη ισχύ σε μικρή επιφάνεια προϊόντος. Δηλαδή για το μεγαλύτερο σώμα ΜΗ-17, με ισχύ 1650watt απαιτείται μόνο επιφάνεια 135*60 εκ. Άλλα σώματα έχουν διπλάσια επιφάνεια για περίπου 1400watt ισχύ. Όλα τα θερμαντικά σώματα Elith είναι καλυμμένα από τους κανόνες ασφαλείας που επιβάλλονται για τη λειτουργία τους και είναι αποδεκτά από τα πιο αυστηρά πιστοποιητικά ασφαλείας. Δεν υπάρχει περιορισμός, στο ύψος της τοποθέτησης των σωμάτων στο χώρο.
 4. Τα σώματα μαρμάρου διαθέτουν  τα εξής πιστοποιητικά ασφάλειας και ποιότητας: VDE GS, EMV, QMS, CE. Τα παραπάνω πιστοποιητικά δίνουν τη δυνατότητα στα σώματα μαρμάρου να πωλούνται με ευρεία αναγνώριση σε όλη την Ευρώπη και να στέκονται επάξια στην γκάμα προϊόντων μεγάλων οίκων θέρμανσης του εξωτερικού.

- Που κατασκευαζονται τα θερμαντικα σωματα μαρμαρου?

Τα προϊόντα μας κατασκευάζονται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Δράμα, 4ο Km Δράμας - Προσοτσάνης. Για την παραγωγή τους χρησιμοποιούνται  εγχώριες πρώτες ύλες  εκτός των ηλεκτρικών στοιχείων και κάποιον εισαγόμενων μαρμάρων.

- Πόση είναι διάρκεια της εγγύησης και τι καλύπτει;

Τα προϊόντα μας καλύπτονται από 10ετη εργοστασιακή εγγύηση για την ορθή λειτουργία τους (από την ημερομηνία αγοράς). Κάθε σώμα διαθέτει μοναδικό barcode, το οποίο αποτελεί την εγγύηση του, χωρίς την ύπαρξη απόδειξης.

Η εγγύηση δεν καλύπτει στις παρακάτω αναγραφόμενες περιπτώσεις :

 • Λανθασμένη χρήση μη συμμορφούμενη με τις οδηγίες χρήσης του κατασκευαστή.
 • Πρόκληση βλαβών με υπαιτιότητα του χρήστη.
 • Όπου έχουν πραγματοποιηθεί επεμβάσεις από μη εξουσιοδοτημένα άτομα.
 • Όταν το προϊόν υποστεί βλάβη που προέρχεται από: ατύχημα ή ανωτέρα βία (πυρκαγιά, πλημμύρα, σεισμό κλπ.)
 • Υποβολή σε φυσική ή ηλεκτρική καταπόνηση πέραν των προβλεπόμενων από τις προδιαγραφές που ορίζει ο κατασκευαστής, λανθασμένη εγκατάσταση.

- Ποιός είναι ο χρόνος ζωής των προϊόντων σας;

Ο μέσος χρόνος ζωής των θερμαντικών σώματα μαρμάρου  υπολογίζεται σε 50.000 ώρες.

Ο χρόνος ζωής τους εξαρτάται από τον κύκλο λειτουργίας και την θερμοκρασία περιβάλλοντος,

Εάν χρησιμοποιείτε το σώμα σας για 8 ώρες την ημέρα, για 6 μήνες ετησίως, η διάρκεια ζωής του υπολογίζεται πάνω από 40 χρόνια.

- Ποιά είναι η θερμική περιοχή κάλυψης;

Τα θερμαντικά σώματα μαρμάρου έχουν τυποποιημένες διαστάσεις και ισχύ κατασκευής. Η θερμική περιοχή κάλυψης είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιδιομορφία του χώρου, τα τετραγωνικά μέτρα και την θερμομόνωση του.

Ένα σώμα μαρμάρου τύπου ΜΗ-4 0,35kW επαρκή  για να καλύψει χώρο από ± 2m ² έως 4m ² , για χρήση σε εσωτερικούς θερμικά μονωμένους χώρους.

Ένα σώμα μαρμάρου τύπου ΜΗ-17 1,65kW επαρκή  για να καλύψει χώρο από ± 15m ² έως 20m ² , για χρήση σε εσωτερικούς θερμικά μονωμένους χώρους.
 

- Πόση ενέργεια και χρήματα μπορώ να εξοικονομήσω με την χρήση των σωμάτων υπέρυθρης θέρμανσης μαρμάρου;

Είναι τα μοναδικά σώματα υπέρυθρης θέρμανσης που εκπέμπουν τρισδιάστατα και έχουν την ικανότητα να συσσωρεύουν ενέργεια,  λόγο της ειδικής κρυσταλλικής δομής του φυσικού πετρώματος με αποτέλεσμα την μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας. Η εξοικονόμηση που μπορείτε να πετύχετε με την χρήση θερμαντικών σωμάτων μαρμάρου σε σύγκριση με το πετρέλαιο είναι τουλάχιστον 40% οικονομία στην τσέπη σας.

- Είναι τα σώματα υπέρυθρης θέρμανσης μαρμάρου εύκολα στην εγκατάσταση;

Τα σώματα μαρμάρου είναι εύκολα στην εγκατάσταση, στερεώνονται στον τοίχο χρησιμοποιώντας μόνο δυο μπουλόνια ή βίδες. Έχουν δυο ρυθμιζόμενους αποστάτες  για να εξασφαλιστεί η επιθυμητή τοποθέτηση. Συνδέονται είτε με κάποιο θερμοστάτη πρίζας, είτε σε κεντρικό θερμοστάτη, ανάλογα με τις απαιτήσεις του πελάτη. Μπορούν απλά να χρησιμοποιηθούν ως μια ηλεκτρική συσκευή, ή πιο γενικευμένα, ως κεντρικό σύστημα θέρμανσης. Για επιπλέον οδηγίες εγκατάστασης παρακαλώ δείτε το εγχειρίδιο τοποθέτησης και το βίντεο στο κανάλι της Elith στο Youtube.

- Μπορώ ένα σώμα μαρμάρου να το χρησιμοποιήσω σε εξωτερικό χώρο; Ποιο είναι το καταλληλότερο σημείο τοποθέτησης του;

Όχι , τα σώματα υπέρυθρης θέρμανσης μαρμάρου δεν ενδείκνυται για εξωτερική τοποθέτηση.

Το καταλληλότερο σημείο τοποθέτησης του είναι σε εσωτερικό τοίχο και όχι απέναντι από ανοίγματα (παράθυρα ή μπαλκονόπορτες).

- Γιατί τα σώματα υπέρυθρης θέρμανσης είναι τόσο ασφαλές;

Τα σώματα υπέρυθρης θέρμανσης μαρμάρου είναι ασφαλή επειδή:

α. Λειτουργούν σε μία σχετικά χαμηλή θερμοκρασία, σε σύγκριση με τις παραδοσιακές θερμαντήρες χώρου.  

β. Δεν έχουν μηχανικά κινούμενα μέρη.   

γ. Είναι ασφαλισμένα με δυο τύπους ασφάλειας (ηλεκτρολογική βραδείας τήξεως και μηχανική τύπου διμεταλλικού ελάσματος).  

δ. Δεν ξεραίνουν τον αέρα όπως τα συμβατικά καλοριφέρ.        

ε. Δεν δημιουργούν παράγωγα της καύσης , αέρια ή ρύπους.    

στ. Δεν ιονίζουν  την ατμόσφαιρα και δεν αναπτύσσει την υγρασία.      

ζ. Δεν  δημιουργούν έντονα ρεύματα μεταφοράς.

- Πως μπορώ να παραγγείλω ένα σώμα υπέρυθρης θέρμανσης μαρμάρου και ποιος είναι ο χρόνος παράδοσης αυτού;

Οι τρόποι παραγγελίας των σωμάτων είναι :

Μέσω του δικτύου των συνεργατών μας σε όλη την Ελλάδα.

Απευθείας από το ίδιο το εργοστάσιο έχοντας έρθει σε επικοινωνία με το τμήμα πωλήσεων της εταιρείας μας.

Ο χρόνος παράδοσης των προϊόντων μας είναι:

1.Δύο έως 5 εργάσιμες μέρες για τα προϊόντα που είναι σε διαθεσιμότητα.

2.Επτά έως 10 μέρες, για τα προϊόντα που δεν είναι διαθέσιμα.

3.Δέκα έως 12 μέρες, για τα προϊόντα τύπου Art (Σώματα μαρμάρου με ανάγλυφο σχέδιο της αρέσκειας σας).                                                                             

Η μεταφορά των προϊόντων μας γίνεται με προγραμματισμένη ταχυμεταφορά και άμεση παράδοση στην πόρτα σας.

- Πως μπορώ να λάβω την κατάλληλη οικονομική προσφορά για τον χώρο μου;

Για να λάβετε την κατάλληλη οικονομο τεχνική προσφορά είναι απαραίτητο για τους  χώρους που θέλετε να θερμάνετε να μας δώσετε τις παρακάτω πληροφορίες:

α. Διευκρίνηση του είδους της θερμομόνωσής και το συνολικό εμβαδόν ανά χώρο.

β. Τον προσανατολισμό του κάθε χώρου,

γ. Το είδος της μόνωσης της τοιχοποιίας,

δ. Το συνολικό εμβαδόν  για να μπορέσουμε να σας προτείνουμε τα κατάλληλα σώματα.

Ή συμπληρώστε και στείλτε μας την φόρμα καταγραφής για να μπορέσουμε να εκτιμήσουμε τις θερμικές απώλειες του χώρου σας. Για να κατεβάσετε την φόρμα καταγραφής της Elith πατήστε εδώ.

- Τα σώματα μαρμάρου παρέχουν οικολογικό και υγιεινό τρόπο θέρμανσης;

Το φάσμα της ηλιακής ακτινοβολίας αποτελείται από ηλεκτρομαγνητικά κύματα, μέρος των οποίων είναι και οι υπέρυθρες ακτίνες. Η θερμική ακτινοβολία ανήκει στο φάσμα των υπέρυθρων ακτινών. Η επιτοίχια θέρμανση μαρμάρου είναι μια τεχνολογία που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια, σε αντιδιαστολή με τα υπόλοιπα συστήματα θέρμανσης,  τα σώματα υπέρυθρης θέρμανσης μαρμάρου χρησιμοποιούν ακτινοβολούμενη θερμότητα για να θερμάνουν το ανθρώπινο σώμα και τα δομικά στοιχεία του χώρου άμεσα.

Το υλικό είναι φυσικό μάρμαρο ή γρανίτης και υπάρχει αυτούσιο στη φύση. Με την κρυσταλλική δομή της φυσικής πέτρας αντανακλάται η ζέστη σε όλες τις κατευθύνσεις και διαχέεται ομοιόμορφα στο χώρο. Ο συνδυασμός του συστήματος ηλεκτροδότησης με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας καθιστά τα συστήματα αυτά πλήρως οικολογικά. 

Εν κατακλείδι, η υπέρυθρη θέρμανση μαρμάρου είναι ιδανική για όποιον άνθρωπο έχει αναπνευστικά προβλήματα , επειδή δεν ξηραίνει και δεν ιονίζει τον αέρα παραμένοντας παράλληλα φιλική προς το περιβάλλον.

- Ισχύουν εκπτώσεις και προσφορές; Εάν ναι, σε ποιες περιπτώσεις;

Καθ' όλη την διάρκεια του έτους υπάρχουν εκπτώσεις και προσφορές σε ειδικές κατηγορίες προϊόντων ECO.  Οι συνεργάτες μας διασφαλίζουν στον τελικό καταναλωτή τις εκπτώσεις και τις προσφορές που διαθέτη η κατασκευάστρια εταιρεία. Επικοινωνήστε μαζί μας ή με τον επίσημο συνεργάτη μας στην περιοχή σας.